Tau og tråd

2022
«Blåtøy og teglstein»:
270 cm x 195 cm (h x b)
«Rosa»:
270 cm x b 32 cm (h x b)
«Turkis grønn»:
285 cm x 32 cm (h x b)
«Grå»:
285 cm x 32 cm (h x b)
«Askegrå»:
130 cm x 27 cm (h x b)
«Spleiset hampetau med tretrådsneller, 300 cm x 7 cm  x 5 cm (h x b x d)

 

Foto: Tobias Nordvik

«Tau og tråd» utendørs: nye verk til Galleri Fjordheim: Turkis grønn, grå rosa og askegrå og spleiset hampetau med tretrådsneller og silketråd.

 

Galleri Fjordheim er en perle midt i landskapet av flere motorveier og vakre Mjøsa.
Jeg har spilt på farger i landskapet og satt spor av disse i tekstilene utendørs. Alle vevde verk, er farget inn for hånd og materialer er maritimt tau, nylon og ryegarn, ull.
Dette tåler en byge eller flere – vær og vind vil herde tekstilene, og ut fra erfaring vil lengder krympe og farger muligens bleke i sol og sommer lyset. Endringer jeg er ute etter.

 

De største nye panellengdene henger på en nordvegg, og dette har allerede vært en utfordring for prosjektet. Monteringen måtte dobbelsikres, for at verkene ikke skulle fly på vindkastene…

 

I tillegg vises et tre meter langt spleiset hampetau, med påsydde eldre tre trådsneller, ofte med silketråd.

Trådsneller har jeg fått av gode kolleger, venner og fra egen slekt og familie, og de knytter på sitt vis an til håndverkstradisjoner i distriktet og forteller alle sin egen «historie».

 

«Blåtøy og teglstein» vises på Fjordheim og slik i nye omgivelser.
Fargene på byggekledning mener jeg egner seg for dette verket og tekstilhistorien er tilstede også her i Biri- og Totentraktene. Om det enn er på en annen måte enn langs Akerselva.

 

De 12 øverste bildene er tatt ved prosjektets start, og de neste 5 er tatt midt juli måned. Det er tydelig å se en endring som har skjedd med tekstilene: fargene har lysnet, og garn- og taumaterialet har fått et mer slitt preg.

 

Utstillings-folder >>

Category
arbeider