Utendørs II og III på Nordre Lindeberg gård

2018
Utendørs II og III på Nordre Lindeberg gård i Oslo
foto: Marthe Lindseth og B.S.

Utendørs III har foretatt en historisk reise fra Arkitekt- og designhøyskolen, via Palmehuset i Botanisk hage, til Hallingdal museum, Dagali, og til Rulleboden,Tveten gård – og nå til Nordre Lindeberg gård, Oslo.

 

Utendørs II har likeledes vært vist på Arkitekt – og designhøyskolen, på Vevringutstillingen og på Galleri Rundetaarn, København. Utendørs II og III har under sin reise blitt utsatt for vær og vind over lengre tid, slik at farger og materiale har blitt preget. Materialene, plasttau og possementtråd er fra tidligere Timms reperbane og Alna possementmakeri. Nylonmaterialet er tau for maritimt bruk.

 

Nordre Lindeberg gård
Gården har opprinnelse fra middelalderen. Den var kirkegods driftet under Nonneseter kloster inntil reformasjonen hvor driften ble tatt over av kronen og senere solgt. Fra 1749 var gården eid av bønder. Deler av hovedhuset er trolig fra 1700-tallet. Det var da et enetasjes bygg med svalgang. Den ble Norges første 4H-gård.

 

Nå har Utendørs gjennomgått en kraftig blekingsprosess fra juni og fram til september. Sommeren har vært rik på sol, og det har satt tydelige spor: En del av de røde panelene, Utendørs II, er i ferd med å gå over til å bli grå og de har krympet fra 2 til 4 cm. Materiale possementtråd og nylon. Mens de to panelene, Utendørs III, i hvitt, grått og sort har holdt best – både i farge og lengde. Kanskje skyldes det at disse to panelene er bygget opp av det kraftigste materialet og har den sterkeste tvinn på tråden. Materiale er båttau.

 

Les Nina Berres tekst om arbeidet (pdf, åpnes i nytt vindu) >>

 

Takk for god oppføging fra Nordre Lindeberg Gård.
Kulturetaten står for prosjektsted og monteringsbistand.

Category
arbeider