OM ARBEIDET

Jeg har gjennom flere år arbeidet med installasjoner utendørs knyttet opp mot vernete bygg, museer og eldre bygninger. Mitt siste ble vist i hjertet av tekstilhistorien, langs Akerselva: «Blåtøy og teglstein» på Hønse-Lovisas hus/Arbeidermuseet 2020.

 

Nåværende tekstilinstallasjon vises på Bø Museum, Vesterålen: «Fletter i stort og smått» med undertitler som «Glimt av rosa», «Frodig fortettet» og «Striper i spill» som vises fra juli og fram mot jul 2022.

 

I veven og i mine fletter, eksperimenterer jeg med ulike tekniske bindinger og mønster som kan gi assosiasjon til stedet / bygningen og historien, der jeg vil vise prosjektet. I tillegg benytter jeg taumateriale, for eksempel maritimt tau, nylontråder og ull tilegnet sted og lokal tilknytning, der jeg stiller ut.

 

Jeg liker å følge endringer som skjer med materiale og farge når tekstilinstallasjonene henger ute over tid. Fargene kan falme i sollyset og tekstilen krympe når materialet blir utsatt for vær og vind. Dette er en type herdingsprosess som for meg kan være med på å gi tekstilen en ny dimensjon.

 

Jeg arbeider nå mot et prosjekt og tekstilinstallasjon som vil bli vist i nærhet av Margaretakirken / kirkeruinene i Maridalen vår og sommer 2023.

Kirkeruinen i Maridalen. Alle fotos: B.S.