OM ARBEIDET

Jeg har gjennom flere år arbeidet med installasjoner utendørs knyttet opp mot vernete bygg, museer og eldre bygninger. Det siste var ved kirkeruinene i Maridalen, og dette var første gang utendørsprosjektet ble montert frittstående.

Visningsperioden var fra 14. mai til 31. august 2023.

 

Sommer–høst 2022 og 2023 viste jeg «Fletter i stort og smått» med undertitler som «Glimt av rosa», «Frodig fortettet» og «Striper i spill» på Bø Museum, Vesterålen.

 

«Tau – trær og trådsneller» høst 2023 var en annen installasjon som ble vist under Kunstarena A.I.R, en hyllest til bjørkeskogen og landskapet der. Og under Corona.

 

Sommer–høst 2020 viste jeg «Blåtøy og teglstein» på Hønse-Lovisas hus/Arbeidermuseet 2020 – i hjertet av tekstilhistorien, langs Akerselva.

 

I veven og i mine fletter, eksperimenterer jeg med ulike tekniske bindinger og mønster som kan gi assosiasjon til stedet / bygningen og historien, der jeg vil vise prosjektet.

 

Jeg liker å følge endringer som skjer med materiale og farge når tekstilinstallasjonene henger ute over tid. Fargene kan falme i sollyset og tekstilen krympe når materialet blir utsatt for vær og vind. Dette er en type herdingsprosess som for meg kan være med på å gi tekstilen en ny dimensjon.

Fra prosjektet «Stein og åker» (2023). Alle fotos: Anders Bergersen