Gamle dagers ånd i dagens kunst
Ramune Peciukonyte,
kunstanmelder ved Liudvikas Rezas kultursenter, 200713. juni, i Liudvikas Reza, kultursenter ble utstillingen "Reiseminner" av den kjente, norske tekstilkunstneren Brynhild Slaatto åpnet. Kunstneren styrer ypperlig glimrende materialer, farger og linjer. Gjennom hennes arbeid ser vi en talentfull kombinasjon av dagens kunstmaterialer og eldre tradisjonelle veveteknikker, og en klassisk japansk innfargingsteknikk – ikat.

B. Slaatto gjenforteller forskjellige reiseinntrykk gjennom sine tekstiler. "Paneler", fire deler med tydelig grove materialer, som er inspirert av arkitekturen i Vilnius og Oslo. Særlig imponerer et fintfølende arbeid "Heliconia" som beskriver morgenstemningen i Indonesia, med soloppgangens farger, samt en eksotisk plante – Heliconia Rostrata. Kunstneren arbeidet på stedet med et ”stunt” der hun tok utgangspunkt  i denne eksotiske planten og tegnet en større skisse som også er vist på utstillingen.

B. Slaatto besøker i disse dager Neringa. Kursiuhavet har gjort et sterkt inntrykk på henne og dette har allerede begynt å nedfelles i kunstnerens skisser. Vi håper at disse minnene blomster inn i kommende kunstneriske arbeider.

Utstillingen skal vare til 30. juni. Hjertelig velkommen.

Oversatt av Rastida Hjorth-Johansen.