Kunst av format
av Grete Hald
Sandefjord Blad, 21.05.2002For to år siden fikk det nye Orelund Kapell sin kunstneriske utsmykning, signert Ørnulf Opdahl og Brynhild Slaatto.
Og de neste fire uker gjester nettopp disse to Sandefjord Kunstforening som utstillere.

Tekstilkunstneren Brynhild Slaatto presenteres med få, men markante arbeider i den ytre, lysfylte del av lokalet. Her viser hun med sin "Rosa dronning" at beherskede virkemidler på ingen måte står i veien for et majestetisk uttrykk. Dette arbeidet har som de andre et vertikalt preg, med sine tre parallelle felt der det smale rosa står sentralt, som en elv av lyse drømmer.
Sisal med innvevd nylon går igjen i arbeidene, noen steder komplettert med polypropilene. Dette gir et spill melom det organisk matte og det mer glinsende. Og slik glimter det av liv i "Sort i det hvite", mens det stramme linjefallet holder komposisjonen visuelt på geledd. Smakfull tilbakeholdenhet er Slaattos uttrykksform. De rene, fallende linjer drar blikket til seg og lar det falle til ro. Mens det ved nærmere ettersyn får leke seg med og glede seg over perlevirkningen i det lyst monokrome "1 og 2 og 3"...